The Shadows.

The Shadows.

Tags :

Category : Muziek

Begonnen als band van Cliff Richard onder de naam The Drifters.Nadat Cliff zijn eerste single had uitgebracht,kregen The Drifters een contract bij Columbia (Emi).Vanwege de Amerikaanse Drifters veranderden ze hun naam in The Shadows.

In 1960 volgt er een ontmoeting met zanger en liedjesschrijfer Jerry Lordan,die hun het nummer Apache presenteert.Dat werd een grote hit.De instrumentale successen blijven komen.Begin jaren 70 stopt de groep vanwege persoonlijke omstandigheden.In 1974 komen ze terug en mogen ze Engeland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival,waar ze een eervolle 2de plaats behalen.Ook vocaal stonden ze hun mannetje,vandaar deze single “Don`t make my baby blue”in onze playlist voor komt.


Leave a Reply

Nu op 1395 Khz !

Loading ...

Luister Live !